Сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті

зображення_viber_2020-10-15_15-02-53За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу, діти в період карантину стали проводити 80% більше часу онлайн, разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась вдвічі.DSCN8361

В Україні такі випадки також почастішали. Тільки за останній місяць інформаційний простір сколихнули кілька історій, коли діти зазнали сексуального насильства та експлуатації в цифровому середовищі. Це наголошує на негайній необхідності вжити інформаційно-просвітницьких заходів для захисту дітей в цифровому середовищі, формуючи в них обізнаність про наявні ризики, а відповідно – і стійкість до них.

DSCN8378В механізмі захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті також надзвичайно важливим є превентивний аспект. З цією метою 15 жовтня 2020 року в будинку творчості школярів спеціалістами відділу соціальної роботи з населенням Полонської міської ради ОТГ було проведено квест на тему «Stopsexтинг» для лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл Полонської ОТГ.

Метою квесту було: ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування; дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу або сексторшену.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*