Семінар для демобілізованих учасників АТО в районному центрі зайнятості

20 квітня 2016 року на базі Ізяславського районного центру зайнятості відбувся семінар для демобілізованих учасників АТО, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та нещодавно отримали статус «безробітного». Участь у заході взяли директор районного центру зайнятості Літвінчук М.І., військовий комісар Ізяславського районного військового комісаріату Моспан М.М., начальник відділу соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Потюк Ю.П.

Літвінчук М.І. ознайомила присутніх з роботою районного центру зайнятості, технікою пошуку роботи, наявних вакансій по Ізяславському районі. Наголос було зроблено на тому, що не обов’язково мати диплом про закінчення вищої освіти задля отримання високооплачуваної роботи. Варто бути професіоналом своєї справи, володіти набором необхідних вмінь та навичок і любити справу, яку робиш.

Моспан М.М. надав детальні роз’яснення для демобілізованих учасників АТО щодо військової служби за контрактом, матеріальне та соціальне забезпечення, відповів на поставлені запитання чоловіків, які виявили бажання продовжити військову службу після повернення із зони проведення антитерористичної операції.

Потюк Ю.П. розповіла про роботу Ізяславського РЦСССДМ щодо надання психологічної підтримки для учасників АТО та членів їхніх сімей. Також  ознайомила присутніх із можливими поведінковими, емоційними та фізичними змінами чоловіків після повернення із зони проведення бойових дій, методами психологічної самодопомоги та усвідомлення необхідності отримання кваліфікованої психологічної допомоги задля полегшення адаптації до мирного життя та профілактики можливих сімейних конфліктів. 

DSCN0287 DSCN0285

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*