Соціально-профілактичні заходи

Протягом травня 2016 року  працівники  Чорноострівського селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснили виїзди в  села Везденьки, Крачки, Захарівці, Бережанка, Антонівка, Мар’янівка, Мартинівка та Вовча Гора  з метою проведення соціально-профілактичних заходів з учнівською молоддю та з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.  

      Під час виїздів працівниками центру  було здійснено візити  до  4 прийомних сімей та 12 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З прийомними батьками було проведено бесіди щодо організації відпочинку та дозвілля прийомних дітей, формування інтересу до навчання, підтримки гармонійних стосунків у сім’ї.

     Із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, проводилась робота щодо належного виховання дітей, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання, ведення здорового способу життя, шляхів подолання сім’ями складних життєвих обставин, раціонального використання сімейного бюджету.

      З метою виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, здійснено 5 оцінок потреб дитини та її сім’ї.

     Також протягом травня було відвідано 3 сім’ї, в яких скоєно насильство або існує реальна загроза його вчинення. У сім’ях проведено соціальне інспектування та надано соціальні послуги. З особами, які вчинили насильство в сім’ях проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за вчинення протиправних дій, профілактики девіантної поведінки.

      З метою перевірки цільового використання коштів складено 7 актів обстеження матеріально­ побутових умов проживання сімей, які отримали державну одноразову допомогу при народженні дитини .

    В рамках Мобільно консультаційного пункту соціальної роботи з метою проведення регулярної інформаційно-просвітницької роботи серед дітей, молоді, різних категорій сімей, було розповсюджено 45 буклетів та 6 плакатів.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*