Співпраця з районним відділом з питань пробації.

  У житті кожної людини бувають ситуації, коли складно знайти вихід, і тоді виникає проблема вибору шляху їх розв’язання. Хтось вирішує складні життєві обставини йдучи по важкому, але законному шляху, а хтось зважується на злочин, вбачаючи в цьому можливість влаштувати своє життя швидко, не прикладаючи зусиль. У другому випадку молоді люди нерідко опиняються на лаві підсудних, і їхні мрії розбиваються об сувору реальність.

P70925-153534  Одним із важливих аспектів діяльності Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є взаємодія з Теофіпольським РВ з питань пробації. Так, 19 вересня 2017 року відбувся круглий стіл, щодо питань покращення співпраці та взаємоінформованості між Центром та районним відділом пробації, ефективності роботи із засудженими молодіжного віку, які перебувають на обліку.

  Начальник Теофіпольського РВ з питань пробації Гринюк С.І. зазначив, що на обліку перебуває 23 особи даної категорії, які мають проблеми із законом та наголосив на дотриманні ними законності під час іспитового строку.

  Фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повідомили, що основною метою взаємодії є недопущення скоєння повторних правопорушень молодими особами. Злочинність не знає обмежень, не залежить від соціального статусу: злочинцями стають як вихідці із неблагополучних сімей, так і ті, які виховуються в матеріально забезпечених сім’ях. Постійно зростає кількість молодих людей, які ніде не навчаються і не працюють. Це свідчить про відсутність мотивованої спрямованості молодих людей на формування свого майбутнього. При роботі з даною категорією фахівці центру проводять профілактичні бесіди виховного характеру по недопущенню скоєння повторних злочинів, зловживання шкідливими звичками, надають речову допомогу сім’ям, проводять консультації з питань чинного законодавства, щодо державних допомог, надання соціальної підтримки, щодо виховання дітей, взяття під соціальний супровід, розповсюджують інформаційно-довідкову та соціально-рекламну продукцію.

  На завершення заходу учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність посилити проведення соціально-виховної роботи серед умовно засуджених осіб молодіжного віку, а саме: запобігання негативним явищам, спонукання до усвідомлення ними необхідності правослухняної поведінки, вироблення нової позитивної життєвої позиції, яка відповідатиме суспільним нормам та інтересам.

Теофіпольський районний центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*