Співпраця – як модель контролю за поведінкою правопорушників

01 липня 2016 відбулася чергова спільна робоча нарада працівників Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) та Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області (далі – КВІ)  з питань ресоціалізації дітей та молоді, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Нарада відбулася  за участю Юлії Побережної, директора Центру та Ігоря Беспалого, майора внутрішньої служби, який 27.05.2016 був призначений на посаду начальника відділу КВІ.

Під час наради підведено підсумки роботи з дітьми та молоддю за 2 квартал, проведено взаємозвірку відносно неповнолітніх осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку.

Станом на 01.07.2016 на обліку КВІ перебуває 127 осіб молодіжного віку та 2 неповнолітніх притягнутих до відповідальності. Протягом 2 кварталу за направленням КВІ до Центру звернулося 20 осіб молодіжного віку та 1 неповнолітній.

Оскільки, одним із пріоритетних напрямків  роботи Центру та КВІ з  клієнтами цієї категорії є профілактика правопорушень та сприяння у працевлаштуванні, тому на нараді було розглянуто питання постановки правопорушників на облік в центр зайнятості та сприяння їхньому самостійному пошуку роботи.

Питання працевлаштування для зазначеної категорії отримувачів послуг дуже актуальне, адже близько 75% з них працює без укладення трудового договору  або не працює взагалі. Скрутне матеріальне становище та безробіття, зазвичай, і є причиною вчинення правопорушення.

На нараді працівниками Центру та КВІ прийнято спільне рішення  щодо посилення контролю за процесом ресоціалізації правопорушників, зокрема їх працевлаштуванням.

DSCN0288

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*