Сьогодні розпочинається щорічна акція «16 днів проти насильства»

IMG_20201201_100933Спеціалісти Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб розробили пам’ятку для тих, хто стикнувся з проявами насильства у власній сім’ї.

Всім, хто зазнає насильства варто пам’ятати «Береженого Бог береже». Не треба заплющувати очі на реальні факти і вмовляти себе не звертати уваги на насильство. Якщо ви зіткнулися з першими (ще «легкими») проявами насильства, подумайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей — уявіть найгірший розвиток подій і подумайте про ваші дії в таких неприємних ситуаціях:

1.Тримайте під руками телефони поліції та відповідних служб. Важливо, щоб ці номери телефонів знали і ваші діти. Не бійтесь писати заяву в поліцію про вчинення насильства у вашій родині.

2.Обов’язково зверніться до медичних установ, якщо ви отримали тілесні ушкодження, для засвідчення факту, а також для отримання медичної допомоги.

3.Якщо у вас є близькі люди, яким ви довіряєте, домовтеся з ними про спільні дії, у разі виникнення гострої ситуації.

4.Іноді єдиним виходом є втеча. Проте, цей крок має бути добре продуманим та підготовленим: сформуйте невеличку «валізу», в якій мають бути речі першої необхідності, а також копії та оригінали документів (паспорта, свідоцтв про народження дитини, свідоцтва про право власності). Запам’ятайте адреси необхідних установ, в які ви можете звернутися. Продумайте декілька варіантів місць, де ви можете сховатись. Також, копії документів можете залишити у людей, яким ви довіряєте.

5.Насильник може ставати ще агресивнішим, якщо дізнається про бажання жертви припинити з ним стосунки. Будьте готові захищати свої права та права ваших дітей. Краще відразу звернутися по допомогу до кваліфікованих юристів соціальних служб чи громадських організацій, послуги яких є безкоштовними.

6.Уявіть своє подальше життя без кривдника та шукайте в цьому позитивні моменти. А психологічну підтримку нададуть спеціалісти центру соціальних служб.

Постраждалим особам радимо звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вул. Шевченка, 26, ІІІ поверх, тел. 9-14-29, де можна на безоплатній основі отримати психологічні та юридичні консультації, а також повну та вичерпну інформацію про права і можливості отримання дієвої допомоги.

За посиланням https://www.facebook.com/kpmcsssdm/ можна отримати психологічну підтримку та консультації в режимі онлайн на сторінці Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*