«ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ:ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ»

DSCN6131Щороку 30 липня, починаючи з 2014 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

26 липня, спеціалістами відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ  спільно з представниками служби у справах дітей, відділу поліцейської діяльності  №3 ШРУП ГУ НП в Хмельницькій обл., сектору «Полонське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Шепетівського МЦ НБВПД  проведено  робочу зустріч, в ході якої проаналізовано діючі нормативно-правові  акти, які регулюють питання протидії торгівлі людьми та надання допомоги постраждалим особам. Обговорено питання консультування членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, пов’язаних із проблемою вимушеної трудової міграції, безробіття. Особливу увагу приділено питанню взаємодії щодо виявлення ризиків торгівлі людьми, оскільки на сьогодні одним із най ганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність. Учасники зустрічі обмінялися інформаційними буклетами  та матеріалами з питань протидії торгівлі людьми. IMG-5120d0613acbb14bd18be4e38b7fa474-V

28 липня, напередодні Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, спеціалістами відділу соціальної роботи ВК Полонської міської ради ОТГ взято участь в інформаційному семінарі на тему « Ризики нелегальної трудової міграції», який проходив на базі Полонської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Метою заходу було підвищення рівня поінформованості мешканців Полонської територіальної громади стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.

Присутні ознайомились з видами торгівлі людьми, формами експлуатації, шахрайських схем вербування та найголовніше – правилами безпечного працевлаштування за кордоном, поінформовано про організації та установи, куди можна звернутися, потрапивши у сучасне рабство, з алгоритмом дій при наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Наприкінці семінару учасники отримали листівки та буклети тематичного спрямування.

Відділ соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*