Усвідомлене та відповідальне батьківство

dd

Батькам призначена роль захисника своїх дітей. Перш за все – це належне виховання, створення нормальних побутових і матеріальних умов, а також збереження і розвиток фізичного та психічного здоров’я дитини. За порушення батьківських обов’язків наступає відповідальність, передбачена законодавством.

23 лютого 2016 року у Коськівській ЗОШ І-ІІІ ст.. начальником відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сергієм Мельником проведено тренінг для батьків «Усвідомлене та відповідальне батьківство».

Основними завданнями навчання було: інформувати батьків про важливість створення умов для повноцінного виховання та розвитку дітей, навчити їх визначати життєві цілі і цінності, планувати власне життя та шукати ресурси для досягнення успіху, а також попереджувати конфліктну поведінку, формувати знання про способи поведінки серед молоді та сприяти розвиткові ефективних навичок батьківського спілкування з власними дітьми .

Тема заходу є дуже актуальною для слухачів, якими на цей раз стали батьки і їх діти, учні Коськівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Адже вчилися вони самопрезентації перед групою, шукали вихід зі створених конфліктних ситуацій, глибше пізнавали власні можливості. Всі запропоновані вправи виконували активно та емоційно обговорювали.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*