У Кам’янці провели брифінг до Дня усиновлення

71108235_2476583195964288_3826006499918872576_n  У день вшанування пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, в Україні відзначають День усиновлення. Тож 30 вересня у прес-центрі Кам’янець-Подільської міської ради відбувся тематичний брифінг.

  «Саме усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В Кам‘янець-Подільському 48 дітей віком до 18 років, які мали статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, сьогодні зростають у нових родинах» – зазначив заступник Кам’янець-Подільського міського голови, Вадим Савчук.

  Від Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у заході взяв участь психолог, Віталій Поліщук, який окреслив деякі психологічні аспекти процесу входження дитини у сім’ю, надав практичні поради майбутнім усиновлювачам та звернувся до них.

  «Ви йдете дуже непростим шляхом, на якому Вас будуть чекати і перемоги, і поразки, і радість, і розчарування – додав Віталій Аркадійович. – Місто має достатній ресурс організацій, покликаних надати ту чи іншу допомогу. На вирішення кожної окремо взятої проблеми можна знайти цілий ряд спеціалістів, які спроможні Вам допомогти і підтримати. Не варто боятися визнавати проблеми, а варто звернутися за допомогою. Адже універсального рецепту для життєвих ситуацій не існує».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*