У м. Кам’янці-Подільському переселенці писали писанки для воїнів

Традиційно щороку до Великодніх свят пишуть писанки. Адже за народними повір’ями писанки були джерелом родючості землі, всіляких щедрот, багатства, запобігали різним напастям, захищали від стихійного лиха.

Проте, не кожен знає про таку традицію і не кожен вміє це робити. Саме з цією метою Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка і був проведений майстер-клас для вимушених переселенців. Викладачами та студентами закладу були продемонстровані різні техніки розпису, представлена символіка та надані усі необхідні інструменти для виготовлення писанок. А щоб учасники занурились у Великодню  атмосферу та змогли поринути у таїнство Пасхи, під час проведення майстер-класу горіли свічки, звучали українські пісні.

І вже наступного дня писанки від переселенців були передані нашим захисникам, які боронять Україну на її Сході.

Такі заходи для вимушених переселенців мають особливе значення, адже саме національні традиції допомагають краще зрозуміти історію свого народу, а отже і себе. 

DSCF0864 DSCF0849 DSCF0852

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*