У м. Кам’янці-Подільському посилюють контроль за діяльністю прийомних сімей

Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою профілактики вчинення насильства в сім’ї посилено контроль за станом виховання та утримання дітей в прийомних сім’ях міста. Так, на виконання листа Мінсоцполітики «Про посилення контролю за діяльністю прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу» спеціалістами Центру здійснюється відвідування прийомних сімей за місцем проживання. З прийомними батьками проводяться профілактичні бесіди з питань насильства в сім’ї.

Також, з батьками та дітьми проводиться анкетування щодо:

  • розуміння поняття «насильство в сім’ї»,
  • окреслення основних методів виховання дітей,
  • визначення основних чинників гармонійного розвитку дітей,
  • заохочення чи покарання у процесі сімейного виховання,
  • поінформованості дітей про організації, які надають допомогу у разі вчинення насильства над ними або жорстокого поводження з ними.

Під час розмови психолог Центру, Поліщук В.А., особливу увагу приділяє питанням покарання дітей. Адже дуже часто під покаранням батьки маскують свою злість, яку вони зривають на дітях. Також, Віталій Аркадійович ознайомлює батьків з методами корекції та виховання поведінки дітей.

Такі зустрічі відбуваються з метою батьківської просвіти та будуть продовжуватись і надалі.

До відома.

            У місті Кам’янці-Подільському функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, що не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей на виховання і спільне проживання.

За детальною інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

kpmcsssdm

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*