У м. Кам’янці-Подільському розвивають волонтерський рух

5 жовтня 2016 року відбулося перше ознайомче заняття для потенційних волонтерів Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр).

Захід відбувся на виконання довгострокової програми співпраці «Практична підготовка майбутніх фахівців соціальної сфери для подальшого здійснення професійної та волонтерської діяльності» між Центром та кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (далі – кафедра).

Багато років поспіль Центр плідно співпрацює з кафедрою, яка готує фахівців для роботи саме у соціальних службах, щодо здійснення соціальної підтримки сімей, дітей та молоді. Кафедра направляє студентів для проходження практики до Центру, у свою чергу, Центр залучає студентів до волонтерської діяльності.  Спільно проводяться благодійні акції підтримки сімей з дітьми, які потребують адресної допомоги, загальноміські заходи різного спрямування.

Під час ознайомчого заняття першокурсники ознайомилися з діяльністю Центру, функціями та послугами, які він надає. Можливо, не усіх новачків зацікавить волонтерська діяльність, проте приєднання до волонтерської роботи при Центрі надасть можливість сьогоднішньому студенту – майбутньому працівнику соціальної сфери – вдало поєднати якісну теоретичну підготовку та набути практичних навичок для здійснення майбутньої професійної діяльності. Водночас переконання у правильності вибору професії надасть поштовх молоді для розвитку та вдосконалення волонтерської діяльності у сфері надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді.

dscf1025

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*