У Хмельницькому стартував фестиваль «DOCUDAYSUA»

   21 листопада 2017 р. у кінотеатрі імені Тараса Шевченка в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно «DocudaysUA» про права людини відбулось цьогорічне відкриття мандрівного фестивалю, який зможуть побачити та обговорити усі охочі до кінця місяця.

   Особливістю фільмів цього фестивалю є те, що це кіно документальне, в ньому знімаються реальні люди і озвучуються реальні проблеми. Фестиваль є некомерційний, аполітичний та без обмежень за віком.

   Захід відбувається вже вдруге. Цьогоріч фільми про права людини побачать жителі обласного центру, Кам’янця-Подільського, а також Хмельницького району.

   Головна тема цьогорічного фестивалю присвячена екологічним проблемам сьогодення і його назвали «Чотири градуси. Прощавай, людина» та присвятили змінам клімату на землі.

   Екологічною тематикою організатори фестивалю не обмежуються. Один із фільмів програми – «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова». Кіно присвячене історії судового процесу над українським режисером, незаконно ув’язненим у Росії.

   До слова, побачити фільми, які посіли призові місця на міжнародних фестивалях, може будь-хто, однак їх не можна переглянути у загальному доступі у мережі інтернет. Вони демонструватимуться лише у рамках фестивалю.

   На заході були присутні юристи, адвокати ГО «Подільська правова ліга», які є регіональними представниками та кординують фестиваль, представники громадськості, освітніх та культурних заходів міста, а також психологи міського ЦСССДМ.

   Після показу організатори провели обговорення побаченого.

                                                                      За інформацією міського Центру соціальних

                                                                       служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*