Фахівці міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють контроль за цільовим використанням коштів при народженні дитини

01  Хмельницьким міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється контроль за цільовим використанням допомоги і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей. Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, фахівцями із соціальної роботи складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо. За 9-ть місяців 2018 року здійснено 578 обстежень. Встановлено, що в обстежених 534   сім’ях батьки задовольняють потреби дітей відповідно віку та використовують соціальні виплати за призначенням. У 44 сім’ях фахівцями подавались пропозиції на припинення виплати державної допомоги при народженні дитини.

  Слід зазначити, що рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є кінцевим, і виплату допомоги можуть відновити (крім випадку смерті дитини). Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в орган соціального захисту населення з письмовою заявою.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*