Чи бувають зайві люди?

  Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається щорічно 3 грудня. Безумовно, цей день не є святом, він лише покликаний привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

1  30 листопада 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді серед вихованців районного будинку творчості дітей та юнацтва проведено диспут “Чи бувають зайві люди?”

  Згідно з даними ООН, від 10 до 15 відсотків населення Землі, а це майже 1 мільярд осіб, є інвалідами тією чи іншою мірою. І в Україні цей відсоток не менше: близько 3 млн українців мають статус людей з інвалідністю.

2  Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства.

  Ми часто стикаємося з тим, що люди з обмеженими можливостями не беруть участі в звичних нам справах.

  Але найважливіше – це все ж таки ставлення оточуючих. Тільки-но ми перестанемо жахатися від людей з обмеженими можливостями і позбудемося патології, яка не дозволяє нам спокійно сприймати всіх без винятку, незважаючи на індивідуальні відмінності,  люди з особливими потребами перестануть сидіти в чотирьох стінах.

  В ході заходу підлітки обговорили про проблеми, з якими стикаються у повсякденному житті люди із фізичними та психічними обмеженнями. Переглянули відеоролики про людей з незбагненною силою духу і вірою в себе, які живуть активним, повноцінним життям, домагаються поставлених цілей, які досягли успіху всупереч тому, що повинно б їх зупинити. Під час тренінгової вправи освоїли особливості спілкування та співіснування з людьми із найпоширенішими проблемами: опорно-рухового апарату, зору, слуху, мови, психіки.

  Проблеми у спілкуванні між людьми існували завжди. Але щоби змінити щось, спочатку варто змінити самого себе.

7 8 3 654

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*