Щодо оцінки потреб сім’ї/особи під час надання соціальних послуг

20230125_100119Сьогодні, 25.01.2023 року, в Хмельницькому обласному центрі соціальних служб відбулося онлайн-навчання для спеціалістів соціальної сфери територіальних громад. Вступне слово на занятті в Zoom-форматі мала директорка Центру Тетяна Власюк. Перед обговоренням теми «Оцінка потреб сім’ї/особи під час надання соціальних послуг», керівниця озвучила кількість звернень у цифрах, порівнюючи  2021-2022 роки. Так, виявилось, що порівняно з позаминулим роком роботою надавачами  соціальних послуг торік загальна кількість звернень збільшилася на 55%.

Зауваживши, що у зв’язку з воєнним станом значно збільшились відповідальність  і навантаження на наших фахівців, попросила працювати злагоджено і відповідно до чинного законодавства. Бо, як наголосила заступник директора обласного центру соціальних служб Наталія Мельник, приєднавшись до теми обговорення, оцінка потреб в першу чергу будується на основі ЗУ «Про соціальні послуги».20230125_101136

Наталія Валентинівна представила відповідно до усіх вимог презентацію оцінки потреб сім’ї/особи під час надання соціальних послуг, акцентуючи увагу на тому, що підставою для їх здійснення є повідомлення/інформація про сім’ю, особу, які перебувають або можуть потрапити в складні життєві обставини. Перед прийняттям рішення щодо подальших дій, оцінка потреб має пройти щонайменше три етапи, і лише потім відбувається документування акту оцінки потреб.

Також Наталія Мельник зауважила, що підписуючи документ, обов’язково треба бачити дитину, опираючись на фактори сім’ї та середовища.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*