Щодо сексуального та гендерного насилля

ч1Днями в Хмельницькому відбувся тренінг для команд мобільних медико- психологічних бригад на тему «Сексуальне та гендерне насилля». У заході, який провела обласна Організація Товариства Червоного Хреста України в області, взяли участь представники ХОЦСС – Ірина Конопко та Лариса Гесь.

Відомо,  що cексуально гендерне насильство (далі СГН) – це загальна назва  для будь-якої шкідливої дії, в результаті якої особа зазнає шкоди фізичного, сексуального,  психологічного або економічного характеру, або страждань. Так, спікери та організатори під час групової роботи наголосили на важливості теми, бо СГН актуальне як в мирний час, так  і в воєнний.ч2

ч3Крім того, велась мова не лише про ознаки насилля, а й боротьбу з ними. До речі, йдеться, зокрема, про Стамбульську конвенцію.

Обговорюючи ризики і фактори вразливості, наголосили на роботі мобільних бригад, які діють в територіальних громадах, допомагаючи постраждалим від СГН. Було визначено шляхи перенаправлення потребуючих для надання  відповідної допомоги.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*