Я не байдужий до проблеми ВІЛ/СНІДу

День боротьби зі СНІДом проголошено Всесвітньою організацією охорони здоров’я та вперше відзначено 1 грудня 1988 року з  ініціативи  Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.  З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. 

Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром, який належить до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД. 

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу. У жовтні 2022 року в Україні офіційно зареєстровано 998 нових випадків ВІЛ-інфекції, у 205 пацієнтів діагностовано СНІД, а 112 людей померли від СНІДу.

Спеціалісти соціальної роботи з населенням виконавчого комітету Полонської міської ради ТГ спільно з представником відділу поліцейської діяльності №3 Шепетівського РУП ГУНП України в Хмельницькій обл. доєднались до всесвітньої акції задля підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу.

Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе ця хвороба, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції.

Відділ соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ТГ

зображення_viber_2022-12-01_13-57-28-514 зображення_viber_2022-12-01_13-57-28-916

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*