Інформація про державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини»

  1. Рік заснування та засновник: створено розпорядженням голови обласної державної адміністрації від17 листопада 2005року   № 437/2005    відповідно до «Типового  положення просоціальний  центр матері і дитини», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2005р №879. Після проведення ремонтних робіт центр розпочав роботу 1 червня 2008 року.

  2. Керівник закладу: директор– Кисіль Любов Вікторівна(тел. 622150).

  3. Адреса: пров. Вовчогоранський, 5,смт Чорний Острів, Хмельницький район.

  4. Заклад розраховано на 14 осіб (7 дітей та 7 матерів).Кількість посад згідно із затвердженим штатним розписом – 8  штатних одиниць.

  Центр забезпечує тимчасове перебування жінок на сьомому – дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнських обов’язків.

  5. Основні завдання закладу – підтримка жінок, які перебувають в складних життєвих обставинах, запобігання відмові батьків від новонароджених дітей та надання безоплатних психологічних, соціально -педагогічних, правових, соціально-економічних, інформаційних послуг.

  6. Працівники закладу: проводять роботу щодо формування  навичок догляду та розвитку дитини, налагодження  стосунків з рідними та близькими,підвищення батьківського потенціалу,підвищення самооцінки, впевненості в собі та у своїх силах.Під час перебування в закладі жінок та дітей організовують проходження  медичного обстеження,  відбувається оформлення (відновлення) документів, влаштовуються  на навчання,  здійснюється пошук житла.

  7. Матеріально-технічна база:орендоване приміщення комунальної власності, площею 256 кв. м. В користуванні центру знаходиться земельна ділянка площею 0,0537 га. на якій розташовані дитячий майданчик та присадибна ділянка.. В закладі наявні: 4 кімнати для проживання, кабінет директора,  кухня, столова, пральня, душова, медичний ізолятор, медичний кабінет, ігровий зал, туалет.

  За 2021 р. загальна кількість, які перебували в закладі  становила 22 особи, з них: жінки з дітьми віком від народження до 18 місяців – 11 осіб,  діти віком від народження до 18 місяців –11 осіб.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*