«Вікові психо-фізіологічні особливості школярів»

Батьківські збори ЗОШ 21 -1Провідний психолог ХМ ЦСССДМ  Джал Антоніна 1 та 3 грудня 2020 р. провела дві зустрічі з батьками учнів молодшого та старого шкільного віку в ЗОШ 21 м. Хмельницького на актуальну тему «Вікові психо-фізіологічні особливості школярів»
У розвитку дитини є етапи більш-менш спокійні і кризові. До останніх відносять вік молодших школярів та перехід в середню школу.
На розвиток кризи впливають сукупність біо-, соціо-, психологічних факторів: вікові особливості дітей, загальний стан здоров’я, зростаючі розумові, психологічні і фізичні навантаження, пов’язані зі школою, а також психологічне благополуччя в родині, численні виклики соціуму.Батьківські збори ЗОШ 21 -2
Вікові особливості дітей в кризові періоди пов’язані з серйозною  зміною дитячого мислення. Цей фактор у  зв’язці зі шкільними навантаженнями, великою відповідальністю призводить до напруження між дітьми і їх батьками та в шкільному середовищі. Це і є кризи відповідного віку. Але боятися їх  не потрібно. Якщо ознайомитиися з проблемами розвитку дітей і шляхами корекції поведінки та взаємин в сімї, школі, то можна зберегти здоровя, сформувати взаємну довіру між батьками та дітьми і  знайти правильні методи виховання на відповідному етапі.
Презентація, відеоматеріал, надана інформація  доповнили знання батьків та присутніх вчителів і зацікавили їх до подальшої співпраці.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*