Реалізація експериментального проекту в громадах області

IMG_20220223_09363723 лютого працівниками Хмельницького обласного центру соціальних служб відбулось щотижневе навчання фахівців із соціальної роботи/спеціалістів, які надають послуги в громадах на тему : «Реалізації експериментального проекту з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у СЖО».

Навчання проводили заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник, начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта. 

IMG_20220223_093559За словами Наталії Мельник, даний Проект реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 817 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах».  Метою реалізації експериментального проєкту є підвищення ефективності роботи з виявлення сімей та дітей, які належать до вразливих груп населення та/ або перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм комплексу соціальних послуг,скпрямованих на подалання складних життєвих обставин,мінімізацію їх наслідків,запобігання потраплянню дітей у заклади інституційного догляду та виховання дітей.

IMG_20220223_093605Станом на 01.02.2022 року на Хмельниччині даний проект реалізується в трьох міських громадах області Шепетівській, Красилівський та Нетішинський.

Наталія Гонта звернула увагу присутніх учасників навчання ( фахівців із соціальної роботи  громад), які мають бажання взяти участь у експериментальному проекті :

  • отримати необхідні траспортні засоби та планшети, пройти навчання з організації соціальної роботи та надання соціальних послуг.

Від виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад документи на участь у проекті приймаються з 1-15 квітня 2022 року.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*