Як діяти службам у справах дітей у разі виявлення дітей, батьки яких загинули?

IMG_20200904_114720_143Шановні служби у справах дітей, у разі звернення до вас або виявлення вами дітей, батьки яких загинули (свідоцтв про смерть немає і не може бути), потрібно оформити таких дітей «залишеними без батьківського піклування» і знайти можливість тимчасово влаштувати у сім’і, які бажають прийняти дитину (на підставі п. 31 Постанови КМУ № 866).
Дітей, для яких не знайдеться сім’я / не працюватиме місцева служба, можна під  супроводом направляти у західні області ?України. У цих областях можна передати дітей місцевим службам у справах дітей для тимчасового влаштування їх у тамтешнi сім’і або ЦСПР.
Велика біда з дітьми — рятуємо! Міністерство соціальної політики України найближчим часом опублікує лист з роз’ясненнями.

Шановні українці, для того, щоб взяти посиротілу дитину до себе у сім’ю, треба звернутися до служби у справах дітей лише з паспортом і написати заяву про таке бажання.

(За інформацією експертки у справах дітей Людмили Волинець).
Звертаємо увагу, що усиновити дитину наразі неможливо.
Також інформуємо, що запрацював чат-бот «Дитина не сама»,  розроблений Офісом Президента України спільно з ЮНІСЕФ та Міністерством соціальної політики України: @dytyna_ne_sama_bot

«Якщо ваша дитина загубилася.?Якщо ви бачите самотню дитину.?Якщо ви бажаєте тимчасово прихистити дитину в своїй сім’ї.?Якщо вам відомі міжнародні організації, що готові прихистити українських дітей. Якщо ви маєте інші питання стосовно дітей, то пишіть сюди в Телеграм-бот @dytyna_ne_sama_bot “Дитина не сама”, і ви отримаєте відповіді на свої питання. З чат-ботом насамперед варто ознайомитись батькам, волонтерам та всім небайдужим громадянам.?Через військові дії діти можуть опинятися далеко від батьків або потрапляти у кризові ситуації. Наша спільна мета — їм допомогти!» — повідомляє Дар’я Герасимчук, радниця-уповноважена Президента України з прав дитини.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*