Особливості надання психологічної допомоги дітям внутрішньо переміщених осіб

IMG_20220519_100052Українське суспільство сьогодні переживає черговий кризовий період, пов’язаний з війною. Найбільш руйнуючою обставиною сьогодення є збройний конфлікт в державі.   

Сьогодні,19 травня 2022 року заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник взяла участь у онлайн-семінарі який провів Хмельницький обласний навчально-методичний центр психологічної служби ХОІППО  для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах на тему: «Особливості надання психологічної допомоги дітям внутрішньо переміщених осіб».IMG_20220519_100129

В своєму виступі Наталія Мельник більш детально висвітлила питання надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним сім’ям з дітьми надавачами соціальних послуг Хмельницької області.

За словами пані Наталії, слід враховувати, що серед внутрішньо переміщених осіб певну кількість становлять соціально уразливі категорії населення (люди з особливими потребами, похилого віку, одинокі батьки, малозабезпечені та діти). Дитяча психіка інтенсивно розвивається, тому, з одного боку, вона лабільніша ніж психіка дорослого, а з іншого – незрілість психофізіологічних процесів у дитини не дозволяє давати стабільні прогнози щодо наслідків пережитої психотравмівної події.

IMG_20220519_100208Гарним прикладом надання допомоги є діяльность мультидисциплінарних команд, до яких долучаються психологи, юристи, соціальні працівники, медики – залежно від потреб у кожному окремому випадку.

Станом на 19.05.2022 року в області мешкає 124250 мирних жителів з них 35361 дитина, які були змушені залишити домівки задля збереження власного життя та життя своїх дітей.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*