Завершилися тренінгові навчання за підтримки Уряду Канади

Популярні

IMG_20220930_124514Сьогодні, 30 вересня 2022 року, завершилися групові навчання за інноваційною програмою, розробленою ВООЗ для спеціалістів, які працюють з людьми.IMG_20220930_124353
Захід відбувся за підтримки проекту Ініціатива з захисту прав дитини та розвитку соціальних послуг, проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який впроваджується Alinea International за підтримки Уряду Канади.
309675953_398971149089045_1799752950461474525_n25 спеціалістів з Волочиської, Нетішинської, Деражнянської, Дунаєвецької, Городоцької, Кам’янець-Подільської, Старосинявської, Летичівської, Шепетівської, Розсошанської, Теофіпольської, Хмельницької територіальних громад по завершенню тренінгу отримали сертифікати, які вручила їм директорка Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк.

Міністерство соціальної політики України

Популярні

Без названия-001Під час широкомаштабної військової агресії рф чимало дітей залишились без батьків та опікунів. Попри це діти мають право на турботу та сімейне тепло. Програма «Дитина не сама» допомагає дітям реалізувати це право.
Історія Максима та Софії, які залишилися без батьківської опіки із-за війни
Історія зі щасливим перебігом, бо наразі братик та сестричка знайшли тимчасового прихистку в родині.
👉 Практично 23 500 людей заявили про готовність надати прихисток дітям через Telegram-бот https://t.me/dytyna_ne_sama_bot загалом від старту проєкту у березні й до кінця вересня
Загальнонаціональна програма «Дитина не сама» створена і запущена Офіс Президента України за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук спільно з UNICEF Ukraine та Міністерством соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики України

Популярні

auxilio2018-1Програма «Дитина не сама»: майже 1 500 сімей готові стати родиною для дітей, які залишились без батьків через війну.
❗ Чимало дітей залишились без батьків та опікунів через активні бойові дії. Попри це діти мають право на турботу та сімейне тепло. Програма «Дитина не сама» допомагає дітям реалізувати це право.
ℹ Загальнонаціональна програма «Дитина не сама» створена і запущена Офіс Президента України з ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук спільно з UNICEF Ukraine та Міністерством соціальної політики України.
✅ Батьки зареєструвалися у чат-боті програми, пройшли навчання та готові прийняти дитину у свою родину.https://fb.watch/fPHhIBQaBP/

Засідання координаційної ради

зображення_viber_2022-09-27_15-01-59-20627 вересня 2022 року в приміщенні Полонської міської ради відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

До порядку денного було включено три питання:

  1. Виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми».
  2. Про стан роботи з сім’ями, що проживають на території Полонської ОТГ, в яких виявлено факт вчинення домашнього насильства або існує загроза його вчинення
  3. Про надання безоплатної вторинної правової допомоги пільговим категоріям населення.зображення_viber_2022-09-27_15-01-58-807

Усі питання розглянуті та задоволені.

На Хмельниччині розпочалися тренінгові навчання за підтримки Уряду Канади

Популярні

IMG_20220927_110209В умовах сьогодення від стійкого психологічного стану кожного громадянина залежить психологічний клімат в цілому. Наша область серед небагатьох в Україні має можливість поширити інноваційну програму, розроблену ВООЗ серед тих спеціалістів, які працюють з людьми.

Захід відбувається за підтримки проекту Ініціатива з захисту прав дитини та розвитку соціальних послуг, проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який впроваджується Alinea International за підтримки Уряду Канади.  Учасники пройшли курс «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+), який був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як груповий курс управління стресом.IMG_20220927_110158

Тренінгові навчання проводять сертифіковані тренера Хмельницького обласного центру соціальних служб: заступник директора Наталія Мельник, психолог Юлія Воробієвська та фахівець з соціальної роботи Ірина Конопко.

IMG_20220927_110314В роботі курсу взяла участь директор обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк.

Психологічне здоров’я громадян, особливо в умовах сьогодення, є важливим аспектом моральної стійкості усього суспільства.

У майбутньому отримані знання та навички під час цього чотирьохденного навчання будуть поширені  та застосовані  на практиці спеціалістами у своїх громадах.  IMG_20220927_110915 (1)

Участь у груповому курсі взяло 25 спеціалістів з Волочиської, Нетішинської, Деражнянської, Дунаєвецької, Городоцької, Кам’янець-Подільської, Старосинявської, Летичівської, Шепетівської, Розсошанської, Теофіпольської, Хмельницької територіальних громад.

Форми та структури булінгу

5417F65F-5B6F-47CE-A2E6-44B78DA78BD3Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. Акти такого насильства хоча і можуть подекуди мати легку форму, однак, через незрілість та нестабільність дитячої психіки, здатні завдати серйозної шкоди психологічному здоров’ю людини, а найстрашнішим наслідком булінгу може стати самогубство. Саме тому фахівцем із соціальної роботи І кваліфікаційної категорії Хмельницького міського центру соціальних служб проведено виховну годину із учнями 5 класу СЗОШ №8, метою якої було виявлення фактів булінгу серед учнівського колективу, ознайомлення учнів з поняттям, Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. Акти такого насильства хоча і можуть подекуди мати легку форму, однак, через незрілість та нестабільність дитячої психіки, здатні завдати серйозної шкоди психологічному здоров’ю людини, а найстрашнішим наслідком булінгу може стати самогубство. Саме тому фахівцем із соціальної роботи І кваліфікаційної категорії Хмельницького міського центру соціальних служб проведено виховну годину із учнями 5 класу СЗОШ №8, метою якої було виявлення фактів булінгу серед учнівського колективу, ознайомлення учнів з поняттям, формами та структурою булінгу, виховати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвиток навичок протидії соціальному тискові, розвиток вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації та формування навичок відповідальної та безпечної поведінки., виховати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвиток навичок протидії соціальному тискові, розвиток вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації та формування навичок відповідальної та безпечної поведінки.EEE14599-53D4-43CA-A491-2A013A568F53 (1)

Навички керування емоційними

8596D223-2ED6-45A4-A13C-75C6B2C49518Днями в Хмельницькому ліцеї електроніки було проведено тренінг із студентами-першокурсниками на тему: “Навички керування емоційними станами і формування позитивної “Я”-концепції”.
Провела його психолог Хмельницького міського центру соціальних служб Джал А.А.
Учні подивились короткометражний фільм про вирішення конфліктної ситуації і обговорили причини, які призвели головних героїв до драматичного фіналу, а також можливості, які були не використані ними для досягнення порозуміння.
Знання, які учні отримали, допоможуть їм у житті в подібних ситуаціях та сприятимуть кращій адаптації в нових умовах навчання.
Тренінг був організований за сприяння працівників бібліотеки-філії 11 Центральної бібліотечної системи міста.3D652998-9C39-4C4E-A042-AA1A4394D6BF

Розпочались навчання в рамках реалізації проету

Популярні

IMG_20220914_105318Сьогодні розпочався перший етап 4-х денних онлайн навчань тренерів в рамках реалізації проєкту Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) „Моніторинг та забезпечення потреб дітей в умовах війни” та МБО „Партнерство „Кожній дитині”, переможця конкурсного відбору, а саме соціального менеджера відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяни Яцух, яка буде здійснювати підготовку кандидатів у прийомні батьки, батьки вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі за варіативною модульною програмою.IMG_20220914_105308

Другий етап буде впроваджуватись з  28 вересня  по 1 жовтня та буде проходити очно в Львівський області у місті Пустомити.

#CiACMonitoringProject   

#МоніторингПотреб

#ПартнерствоКожнійДитині

Куди звернутись у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, перші кроки.

Популярні

306510675_461604166005590_8329308717027822399_nМіністерство соціальної політики України, як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми звертає увагу, що ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ — ЦЕ СУЧАСНЕ РАБСТВО!

Свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, а забезпечення недоторканності свободи особи – однією з головних функцій держави.

Якщо:

Вас силою примушували працювати;

Вам не виплатили обіцяної заробітної плати;

у Вас відібрали паспорт чи інші документи;

Вас насильно утримували, контролювали;

Вам погрожували, шантажували;

Вас змушували до жебрацтва;

Вас втягнули у проституцію, порнобізнес;

Ви стикнулись з обманом, насильством

ВИ СТАЛИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ.

В такому випадку необхідно звернутися за місцем перебування до місцевої держадміністрації та правоохоронних органів або зателефонувати на цілодобову „гарячу лінію” за телефонним номером 15-47.

Національна соціальна сервісна служба України опікується питанням запобігання та протидії торгівлі людьми: приймає рішення про встановлення / відмову у встановленні, продовження / відмову у продовженні, позбавлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; проводить аналіз діяльності суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми; координує та контролює діяльність закладів, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі направляє до закладу осіб, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном та повертаються в Україну, в разі необхідності надання їм тимчасового притулку; проводить заходи, спрямовані на усунення передумов торгівлі людьми.

 

 

«Довідник безбар’єрності»

Популярні

306916908_462352602597413_4686399744114301961_n«Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олена Зеленська
Як подбати про дитину в укритті❓
📎 Чесно і дуже короткими фразами відповідайте на питання дитини, навіть на найбільш тривожні. Поясніть, що зараз в Україні війна, але наша армія зупиняє усі сили ворога. Робіть акцент: «Наша армія дуже сильна».
📎 Поясніть сигнали сирени: «Коли чуєш сирени, це означає, що наша армія поруч, вона виявила небезпеку і бореться з нею. І це означає, що про нашу безпеку дбають».
📎 Запевняйте дитину, що зараз ви в безпеці. Які слова обрати? «Я – дорослий, я тебе захищу, я з тобою». «У нас є план, я знаю, що робити». «Дивись, скільки людей разом, і як наша армія нас захищає».
📎 Не треба соромити за страх, дозволяйте виявляти будь-які емоції. Не порівнюйте з іншими, навпаки – бадьоріть: «Ти молодець, ти так гарно справляєшся». «Ти мій герой / ти моя героїня».
📎 Переміщуючись в укриття, візьміть із собою іграшку чи іншу улюблену річ дитини. Ви можете стискати руку дитини, просити, щоб вона обійняла вас міцно-міцно.
📎 Робіть з дитиною будь-які вправи, що задіюють тіло: вправи на розтягування, потягування та інші. Треба направляти рух дитини: стрибати в класики, стрибати можна сидячи на сідницях. Дати гру в телефоні.
📎 Підлітки можуть дистанціюватися, уникати всього, сидіти в тік-тоці, не реагувати. Це – їхній спосіб впоратися з напругою. Варто дати їм якесь завдання і можливість проявити емоції.
📎 Важливо разом співати і надати дитині можливість – в малюванні, ліпленні, складанні конструктора – трансформувати свій страх і напругу.
📎 Запропонуйте уявити себе, сім’ю, місто, країну під веселкою – під захисним куполом. Малювати, створювати уявні та зроблені з підручних матеріалів захищені простори.
📎 Якщо дитина бліда, розгойдується, не реагує на контакт – розітріть вуха, мочки вух, дайте шоколад і солодкий чорний чай, візьміть на руки, похитайте, почніть співати пісні, які вона пам’ятає. Звертайтеся на ім’я, говоріть: «Мама й тато поруч». Потім дайте тетріс на телефоні, пограти в дартс, або будь-яку іншу гру, пов’язану із просторовим сприйняттям.
©️ Поради дитячої сімейної психологині Світлана Ройз, створені спільно з Міністерство освіти і науки України.
Більше інструкцій та порад, актуальних у воєнний час для батьків з дітьми, людей з інвалідністю, людей старшого віку та їхніх близьких, читайте у «Довіднику безбар’єрності» ▶️ https://bf.in.ua/u-voiennyj-chas.