“Ярмарок професій”

Вибір професії — це вибір трудового життєвого шляху будь – якої людини, вибір сфери прикладання своїх сил, знань, умінь та навичок. А разом з ним  і відповідної роботи та спільноти людей, нею об’єднаних. Обрати професію – означає обрати шлях освоєння певної системи знань в тій чи іншій галузі і практичних навичок, шлях реалізації своїх здібностей, природних нахилів, інших особистих якостей та їх подальшого формування у процесі навчання, чи трудової діяльності.

Деражнянський  районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, долучився  05 жовтня 2016 року  до проведений масового профорієнтаційного заходу «Ярмарок професій», який проводив Деражнянський центр зайнятості для учнів випускних класів  шкіл району у приміщенні міського будинку культури

 Для презентації своїх навчальних закладів на ярмарок професій прибули представники  Деражнянського ПАЛ також представники навчальних закладів міст Хмельницького,  Шепетівки та інші.

            Кожну групу відвідувачів зустрічали спеціалісти центру зайнятості, практичні психологи та соціальні педагоги, які знайомили учнів з ситуацією на регіональному ринку праці, послугами служби зайнятості для молоді, надавали інформацію щодо вибору професій, знайомили з експозицією ярмарку.

Представники навчальних закладів намагалися донести до випускників необхідність вибору саме тієї головної справи, що задовольнить їхні особисті потреби та потреби суспільства. Випускники були задоволені такою зустріччю, дізнались багато корисного, переконалися, що, обираючи професію, необхідно обов’язково врахувати свої нахили, здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміли, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до неї ставиться сама людина а саме, що їй підказує її душа, наскільки професія відповідає її запитам і можливостям.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be0362

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*