Інформація про державний заклад «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»

  1. Рік заснування та засновник: створено розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17 листопада 2005 року № 435/2005 відповідно до «Типового  положення про соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2005р №878. Після проведених ремонтних робіт гуртожиток розпочав роботу 12 серпня 2008 року.
  2. Керівник закладу: директор – Данилюк Віра Григорівна ( тел. 622695)
  3. Адреса: вул. Незалежності 1, смт Чорний Острів, Хмельницький район.
  4. Заклад розраховано на 12 осіб. Кількість посад згідно із затвердженим штатним розписом – 8 штатних одиниць.

  В гуртожиток направляються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,  віком від 15 до 18 років, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  віком від 18 до 23 років. Термін перебування в закладі від 6  місяців до 3 років.

  1. Основні завдання закладу – надання психологічних, соціально-педагогічних, юридичних та інформаційних послуг, формування позитивного ставлення до здорового способу життя, формування навичок до самостійного життя, налагодження родинних стосунків, оволодіння навичками самостійного ведення домашнього господарства та розподілу бюджету.
  2. Працівники закладу: сприяють працевлаштуванню, навчанню в навчальних закладах, навчанню нових спеціальностей через центр зайнятості, оформленню необхідних документів, організовують медичне обстеження, тощо. Проживаючим оформляється тимчасова реєстрація.
  3. Матеріально-технічна база: Загальна площа орендованого приміщення 244,4 кв.м. В закладі наявні: 4  кімнати для проживання, хол, кухня, пральня, душ, 2 внутрішні туалети, 1 кабінет – бухгалтерія .

  Протягом 2021 року у соціальному гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проживало 22 отримувача послуг: з них 11 – це діти – сироти  і  діти,  позбавлені  батьківського піклування, віком від 15 до 18 років та 11 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років соціальному центрі матері і дитини перебувало 30 осіб.

Діяльність державного закладу ,,Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування’’

  Більшість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування після закінчення навчання в школах-інтернатах, училищах, зустрічаються зі складними життєвими проблемами: немає підтримки зі сторони сім’ї, родини, бідність, проблема працевлаштування, відсутність документів, втрата власного  житла, а також вирішення проблем подальшого навчання. Допомогу у розв’язанні  цих  питань бере на себе створений в області державний заклад «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування», який  розпочав свою роботу 12 серпня 2008 року.

  Основними завданнями закладу є забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тимчасовим житлом, надання їм психологічних, соціально-педагогічних, соціально-побутових, медичних, економічних, юридичних та інформаційних послуг, а також створення умов для  їхньої соціальної адаптації, підготовка до самостійного життя, до створення сім’ї, народження та виховання дітей.  Гуртожиток проводить свою діяльність на принципах захисту прав людини, гуманності, законності, доступності послуг, конфіденційності, поваги до особистості. В соціальному гуртожитку можуть перебувати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,  віком від 15 до 18 років, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  віком від 18 до 23 років. Граничний термін перебування у закладі – три роки.

  В державному закладі  є все необхідне для проживання: зручні кімнати, затишний хол, обладнані кухня, пральня, санвузли, цілодобово здійснюється подача гарячої води. Усі послуги надаються безкоштовно. Соціальний гуртожиток розрахований на 12 осіб, у якому можуть проживати дівчата та хлопці. З часу створення у ньому  проживало 154 дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування.

  За 2019 року проживало 22 отримувача послуг, надано 10000 послуг з них побутових – 3805, психологічних – 657, педагогічних – 2211, медичних – 570, економічних – 274, юридичних – 484, працевлаштування – 407, інформаційних – 1592. У результаті роботи з них були влаштовані на навчання 3 особи, отримали допомогу у формуванні побутових навичок – 22, 6 – в налагодженні родинних стосунків, 1 – в оформленні документів для отримання пенсії по інвалідності, 22 – в організації медичного обслуговування, 4 – допомога у працевлаштуванні, надано допомогу одягом, взуттям, продуктами харчування – 22 отримувачам послуг.

  Працівники соціального гуртожитку намагаються якнайкраще забезпечити виконання поставлених  перед ними завдань. У співпраці з іншими службами,  державними та не державними  установами  сприяють навчанню, пошуку роботи, надають допомогу в отриманні медичних, юридичних  послуг, в оформленні документів. Разом з тим отримувачі послуг набувають навичок соціально-побутового характеру: приготування їжі, шиття, прибирання, прання, спілкування. Постійно проводяться індивідуальні, групові лекції, бесіди, тренінги, анкетування. Працівниками закладу застосовуються методики різноманітних видів наочності, аудіовізуальної техніки, комп’ютера в доборі й обробці інформації про моделі допомоги в кожному окремому випадку. Організовуються зустрічі з провідними спеціалістами: психологом, юристом, лікарями (гінеколог, невропатолог, нарколог, інфекціоніст, фтизіатр).  Часто організовуються походи рідним краєм та екскурсії по Хмельницькій області. Для отримувачів послуг організовується святкування днів народження, проведення вечорів відпочинку, конкурсів, в  підготовці та проведенні  яких  беруть участь не тільки працівники закладу, а й члени їх родин. Цим працівники закладу намагаються створити в гуртожитку атмосферу сімейного затишку,  якої їх підопічні   не мали з  самого дитинства.

Державний заклад ,,Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування’’

Адреса закладу: смт. Чорний Острів, Хмельницький район, вул.Жовтнева, 5

Директор закладу: Данилюк Віра Григорівна (контактний телефон – 62-26-95)

Кількість штатних одиниць:   8 посад, фактична чисельність 8 осіб

Заклад розраховано:  на 12 осіб

Термін перебування: три роки

  Заклад для тимчасового проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком  від 18 до 23 років, метою діяльності якого є створення умов для соціальної адаптації осіб, що в ньому проживають, та їх підготовка до самостійного життя.Завдання закладу:забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років житлом; надання психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, соціально-економічних та інформаційних послуг зазначеним особам.

  Протягом  2008-2018 років в закладі перебувало 140 осіб.

  Трьом дітям-інвалідам (які не спроможні проживати самостійно) надано кімнати Бахматівському, Вереміївському, Власівському пансіонатах.

  Шістьох вагітних влаштовано у Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини» смт Чорний Острів та у Дім захисту життя с. Писарівка, Волочиського р-ну.

  Придбано житло 7-м особам: Теофіпосльський р-н, с. Заруддя;Чемеровецький р-н, с. Гусятин; Летичівський р-н, с. Кудинка; смт. Чорний Острів, Ізяславський р-н, с. Глібки; Городоцький р-н, с. Кудин.

  Надано 2-м особам ліжко-місце у гуртожитку в м. Хмельницький.

  Відновлено родинні стосунки 14-м особам.

  В результаті проведеної роботи 10-х осіб влаштовано на навчання: Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія (хореографія), Говорський професійний аграрний ліцей, Хмельницький торгівельно-аграрний ліцей, Новоушицький технікум, Чорноострівський аграрний ліцей, Художнє профтехучилище м. Сімферополь, Кам’янець-Подільський  коледж будівництва, Луцький національно технічний університет, Грицівське вище художнє училище, Хмельницький торгівельно-економічний коледж.

  15 отримувачів послуг створили сім’ї.

Відзначення Дня працівника соціальної сфери в Чорноострівській громаді

Популярні

  3 листопада 2017 року, напередодні Дня працівника соціальної сфери України у Чорноострівській громаді проведено урочисті заходи.

  Захід було проведено для працівників соціальної сфери Чорного Острова, а саме державних закладів «Хмельницький обласний соціальний центр матері та дитини», «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування», Чорноострівського селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Чорноострівського територіального центру соціального обслуговування населення.

  Вітання та нагороди від голови обласної державної адміністрації, нагороди обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вручила директор обласного центру Власюк Т.М.

DSCN1052DSCN1059

DSCN1060DSCN1064

DSCN1034DSCN1126

  Грамотами обласної державної адміністрації нагороджено директора «Хмельницького обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування» Данилюк Віру Григорівну, директора «Хмельницького обласного соціального центру матері та дитини» Кисіль Любов Вікторівну.

  Вітання відбулось у приміщенні Чорноострівської дитячої музичної школи, працівників соціальної сфери громади вітали учні дитячої музичної школи та колектив «Чорноострівчанка».

DSCN1075 DSCN1082 DSCN1089 DSCN1114 DSCN1116 DSCN1129DSCN1122DSCN1085

Святкування Дня захисту дітей

 В рамках святкування Дня захисту дітей розпорядженням голови обласної державної адміністрації передано побутову техніку (холодильник, пральну машину, електричний водонагрівач) та посуд державним закладам «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт», «Хмельницький обласний соціальний центр матері та дитини» для покращення умов перебування матерів з дітьми та дітей-сиріт. Матеріальні цінності вручені представниками обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на загальну суму 8948,2 грн.

 В рамках візиту психологами обласного центру проведено індивідуальні консультації, тренінги для дітей-сиріт та матерів.

 Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини» розпочав діяльність 01 червня 2008 року. Це заклад тимчасового перебування жінок на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матерів з дітьми  від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Заклад розраховано на одночасне перебування 7 жінок з 7 дітьми.

 Під час перебування у Центрі жінки отримують навички по догляду та вихованню дитини, набувають практичних навичок соціально-побутового самообслуговування, проходять медичне обстеження, лікування. В закладі перебувають сім жінок з дітьми.

на сайт цмд2image-0-02-05-4e91e50f1dc84d5dfd4fdcb1d6d5589b77fb0adb8a0695d804f78dff9516458e-Vна сайт цмд1

 Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування» розпочав функціонування з 12 серпня 2008 року. Головними його завданням є забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років житлом, створення умов для соціальної адаптації осіб, які в ньому проживають, їх підготовка до самостійного життя.

 На сьогоднішній день у гуртожитку перебуває 12 осіб.

на ода соц гуртож2 на сайт ода соц гутож1