Виховання правової культури – шлях до побудови правової держави.

IMG_5797  На сьогоднішній день надзвичайно гострою є проблема зростання злочинності серед осіб підліткового віку. Всім відомий вислів: “Діти – наше майбутнє”, проте не завжди наше суспільство при виборі пріоритетів і стратегії розвитку керується потребами й нагальними проблемами саме цієї вікової категорії населення.

  З метою профілактики злочинності серед підлітків, 24 жовтня 2017 року, в приміщенні Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках взаємодії Шепетівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із працівниками Шепетівського міськрайонного суду,  проведено захід із  учнями 7 – 11 класів на тему “Виховання правової культури – шлях до побудови правової держави “.

  З підлітками була  проведена бесіда, спрямована на недопущення скоєння злочинів та на розважливе ставлення до свого життя, щоб у майбутньому підлітки не припускалися прикрих помилок, через які вони можуть потрапити  у неприємні історії. На прикладі діючої статистики, було проінформовано школярів, про випадки з життя, що призвели до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень підлітками.

  Позитивним є те, що захід відбувся  у форматі консультативного діалогу, під час якого учні намагалися отримати нові знання та ставили різноманітні питання. Такі спільні зустрічі та проведення подібних заходів допомагають дітям краще і швидше адаптуватись до дорослого життя та попередять скоєння правопорушень.

IMG_5802 IMG_5794

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*