Відкриття “Правового університету”

Доброю традицією Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді стало щороку у вересні відкривати двері слухачам “Правового університету”. Так 21 вересня відбулось перше засідання даного спецформування. На це засідання були запрошені директор Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Босакевич О.Л., начальник Дунаєвецького районного центру зайнятості Мельник В.О., в.о.начальника відділуДунаєвецького бюро правової допомоги Шалигіна Т.В., та начальник Дунаєвецького районного сектору кримінально-виконавчої інспекції Гуцол В.М., які презентували роботу своїх установ.

Спеціалізоване формування “Правовий університет” – діє при Дунаєвецькому районному центрі соцільних служб для сім’і, дітей та молоді вже 18 років у тісній співпраці з районним центром зайнятості, кримінально-виконавчою інспекцією, Дунаєвецьким бюро правової допомоги.

Слухачами цього спеціалізованого формування є учні 8-х класів міських шкіл. Протягом навчального року спеціалісти проводять лекції, бесіди, тренінги та відеолекторії для формування системи правових знань. На засідання запрошуються представники прокуратури, служби у справах дітей, кримінальної міліції у справах дітей, юристи, лікарі. Фахівці спілкуються з молодим поколінням на теми правової допомоги громадянам, правопорушень і цивільної та юридичної відповідальності.

Також слухачі дізнаються про негативні соціальні явища (алкоголізм, тютюнопаління, наркоманію, торгівлю людьми, інфекційні захворювання і т.д.), як їм запобігти та обмежити їх негативний вплив.

Працівники центру зайнятості допомагають підліткам зорієнтуватись в світі професій, зокрема, ознайомитись з професіями юридичного спрямування.

Заняття у “Правовому університеті” відкривають для дітей нові можливості. Адже знання права і вміння правильно ним користуватися свідчать про високий культурний рівень людини, розкриває можливості доцільного і розумного використання правових цінностей для реалізації власних інтересів, задоволення потреб, що виникають у повсякденному житті людини. Знання права створює умови для активної соціальної, політичної, правової діяльності.

Керівник спеціалізованого формування “Правовий університет” Аліна Верещинська.

20160921_135107

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*