У місті Кам’янці-Подільському впроваджують шведсько-литовсько-український проект

21 та 22 вересня 2016 року,  у рамках реалізації спільного шведсько-литовсько-українського проекту «Становлення особистості дитини ІІ», в місті Кам’янці-Подільському з робочим візитом перебували делегації міст Херрльюнга (Швеція) та Укмерге (Литва). 

Головною метою проекту є створення в містах Кам’янець-Подільський та Укмерге   «Центрів сім’ї» за шведською моделлю. Центр сім’ї  м. Херрльюнга функціонує  вже  11 років та надає медичну, соціально-психологічну підтримку  і своєчасну допомогу сім’ям, в яких планується народження дитини і сім’ям з дітьми віком від 0 до 6 років.

У місті Кам’янці-Подільському вже зроблені певні кроки по створенню «Центру сім’ї» на базі Кам’янець-Подільського Перинатального центру: за кошти благодійників проведено ремонтні роботи, приміщення оснащено необхідними меблями та інвентарем. Також, у «Школі відповідального батьківства» (приміщення жіночої консультації) проходять заняття для вагітних жінок та їх чоловіків з питань підготовки до пологів, грудного вигодовування  та отримання соціальних допомог, а також для молодих мам з дітьми віком до 3-х місяців.

Кам’янець-Подільська модель Центру сім’ї  була адаптована до наявних ресурсів та потреб громади міста.  Відвідувачі – це сім’ї, в яких планується народження дитини, та сім’ї з дітьми віком від 0 до 1 року. Навчений персонал медиків, психологів та соціальних працівників, працюють за спеціально розробленою програмою «батьківської освіти».

Під час робочого візиту делегації відвідали оновлену «Школу відповідального батьківства» та побачили її роботу. Тому, презентація такої роботи в Кам’янець-Подільському «Центру сім’ї» стала логічним результатом реалізації проекту.

22 вересня гості міста були присутні на одному із занять для молодих мам з дітками до 3-х місяців. До проведення занять залучені лікарі жіночої косультації (завідувач – Дзвенислава Цуглевич) та психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія Побережна).

Шведські партнери були вражені досягненнями української сторони і високо оцінили рівень та якість надання послуг.

Команда, яка працює над реалізацією проекту в місті Кам’янець-Подільському, дякує міській владі на чолі з міським головою Михайлом Сімашкевичем, за всебічну підтримку та сподівається, що успішний приклад дасть поштовх до інших позитивних змін у соціальній сфері нашого міста, які зроблять життя мешканців міста більш комфортним та щасливим.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be1 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*