З турботою про дітей

Хмельницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить навчання для потенційних  прийомних батьків, батьків – вихователів Хмельниччини для створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Навчання проводиться за програмою ПРАЙД (українська версія) відповідно до наказу № 2670 Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 25.07.2007 року.

У навчанні беруть участь 11 сімей: з Красилова, Хмельницького, Летичева, Нової Ушиці.

Заняття проводять тренери: Мельник Наталя Валентинівна – заступник директора центру та Тетяна Коломієць – головний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи.

  Програма навчання передбачає опрацювання  наступних тем:

  1. історія та сучасний стан розвитку сімейних форм виховання в Україні. Сфери компетентності прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників;
  2. оцінювання потенціалу батьків та потреб дитини. Юридичні аспекти функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу;
  3. зміст і методи сімейного виховання;
  4. роль сім’ї у розвитку індивідуальності, підтримці самооцінки й культурної ідентичності дитини;
  5. важливість батьків та сім’ї для розвитку дитини. Причини переміщення дитини з сім’ї;
  6. подолання у дитини почуття втрати;
  7. повноцінний розвиток дитини та причини його затримки;
  8. задоволення потреб дитини й формування її прив’язаностей;
  9. планування стабільності життя дитини та сім’ї.

Учасники активно беруть участь в обговоренні проблем та визначають найкращі шляхи їх розв’язання для різних вікових категорій дітей, діляться власним досвідом. Всі присутні відзначали необхідність та позитив таких форм тренінгів.

  Станом на 10.09.2016 року в області діє 122 прийомні сім’ї та 23 дитячих будинки сімейного типу в яких виховується 377 дітей. Також 45 осіб пройшли курси підвищення кваліфікації для прийомних батьків, батьків-вихователів.

  Бажаючих взяти участь у навчанні звертатись до РМЦСССДМ. Контакти ви можете знайти на нашому сайті.

vk2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*