День пам’яті жертв голодомору

26 листопада, в Україні відзначають щорічний національний День пам’яті жертв голодоморів. Ці криваві сторінки історії навіки залишаться в пам’яті українців. Кожного року цього дня, мільйони українців, щоб згадати та вшанувати пам’ять загиблих в роки голодоморів в України запалюють свічку.
Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку тодішньої влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Неможливо навіть уявити, якими б стали українці, якби не ні трагічні роки, що назавжди поламали їхні життя. Однак, комуністичним катам не вдалося знищити нашу націю. Серед мільйонів понівечених людських доль, були й мільйони тих нескорених голодом українців, хто попри жахіття геноциду не втратив людської гідності та віри.
Щоб згадати і вшанувати всіх, хто став жертвами цієї загальнонаціональної трагедії, представники влади області та міста, духовенство, члени товариства політичних в’язнів та репресованих, громадськість пройшли скорботною ходою від Майдану Незалежності до пам’ятника “Ангелу скорботи”. Також, до ходи долучились працівники Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.  О 16-00 всі присутні приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання, а потім разом із священиками помолились про упокій душ та вічну пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій.

%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b02 %d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%b4

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*