Дякуємо за розуміння!

Сім’я є першим соціальним інститутом у житті будь – якої людини і важливим чинником її успішної соціалізації в майбутньому. На жаль, в ході економічних реформ з’являються багато негативних чинників, що спричиняють соціальні проблеми, зокрема це зниження кількості зареєстрованих шлюбів, збільшення кількості розлучень, масового безробіття, погіршення матеріального становища родин, а також впливу таких негативних явищ, як алкоголізм, наркоманія, проституція, злочинність та інших на стійкість сімейних стосунків. Найбільш уразливими є одинокі матері, багатодітні родини, сім’ї, де батьки зловживають алкогольними напоями і не займаються вихованням дітей, а також, в яких працездатні члени не мають стабільного доходу. Такі родини знаходяться в складних життєвих обставинах, що неспроможні самостійно подолати проблеми, які виникають у процесі їх життєдіяльності. Такі тенденції розвитку сучасних українських сімей обумовили потребу в їх соціальній підтримці та супроводі, що є одним з пріоритетних напрямів діяльності Теофіпольського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На обліку в Центрі стоїть 96 сімей, де виховується 221 дитина, які перебувають в складних життєвих обставинах. Результатом роботи  спеціалістів Центру з сім’ями, які перебувають у СЖО є: вирішення проблем та відновлення функції сім’ї, попереджено соціальне сирітство (дитина залишилася у сім’ї), надано допомогу в оформленні документів для отримання: – інвалідності, статусу багатодітної сім’ї, статусу малозабезпеченої сім’ї. Вирішено житлово – побутові проблеми, отримано реєстрацію за місцем проживання.

Меценатство та благодійність завжди вважаються у суспільстві найблагороднішою й найпочеснішою справою. Особливо, коли це стосується дітей, які потребують сторонньої допомоги. Небайдужими до проблем сімей в складних життєвих обставинах є прихожани Церкви Євангельські  Християни – Баптисти, які співпрацюють з  Міжнародною благодійною організацією «Дотик», а також жителі району, отець Густав. Завдяки цим чуйним і добрим людям, було надано матеріальну та моральну підтримку  родинам, які порадували дітей іграшками та одягом для повторного використання, допомогли втілити в реальність дитячі мрії. За їх сприянням 72 дітям із даної категорії було надано речі. Така допомога стала для дітей та їхніх батьків фінансовою підтримкою, за яку вони вдячні.

Дякуємо Вам, що Ви не залишаєтеся осторонь, допомагаєте сім’ям виховати в дитині повноцінну і самодостатню особистість. Навіть така маленька допомога буде безцінна, яка іде  на потреби дітей і сім’ї. Співчуття і доброта здатні творити чудеса і зробити кожного з нас щасливішими. Разом ми зможемо надати значну підтримку дітям та їх батькам, втілити їх мрії та цілі в реальність!

DIGITAL CAMERA

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*