Запобігання професійному та емоційному вигоранню батьків у м. Кам’янці-Подільському

банер_ПС  Щомісяця Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить групу взаємопідтримки для прийомних батьків. Заходи проводить сертифікований фахівець Центру, Наталія Гомілко.

  31 жовтня відбулася чергова група взаємопідтримки, метою якої на цей раз стало запобігання професійному та емоційному вигоранню прийомних батьків. Адже, відповідно до чинного законодавства, прийомні батьки виконують професійні функції щодо виховання прийомних дітей.

  Бути справжніми батьками – кропітка щоденна праця, і батьки також заслуговують на відпочинок. А в сучасному житті у відповідальних батьків відпочинок без дітей практично не можливий. Проте, втомлені батьки не взмозі ретельно та якісно виконувати свої функції та у повному обсязі задовольняти емоційні потреби дитини. Саме тому, на цьому занятті батьків навчали відпочивати та релаксувати.

  По завершенню роботи групи батьки висловили подяку за постійну підтримку, яку вони отримують від спеціаліста Центру та можливість розвивати свій батьківський потенціал.

До відома.

  Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, що не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від одного до чотирьох дітей на виховання і спільне проживання.

  Станом на 01.11.2017 у місті Кам’янці-Подільському функціонує 7 прийомних сімей, стосовно яких здійснюється соціальне супроводження.

  За детальною інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*