ЗУПИНИМО НАСИЛЬСТВО РАЗОМ

Проблема насильства над дітьми є надзвичайно актуальною в усьому світі. Розповсюдження насильства над дітьми пов’язане із загальним зростанням кількості насильства в суспільстві: насильницьких злочинів, суїцидів та нещасних випадків із летальним результатом.

Сексуальне насильство над дітьми – прихована проблема, точну кількість потерпілих установити надзвичайно складно. За оціночними даними Ради Європи, кожна п’ята дитина страждає від різних форм сексуального насильства.

Останнім часом зростає кількість випадків сексуального насильства над дітьми, про які стає відомо. Ми почали усвідомлювати, наскільки поширене сексуальне використання і як це травмує дітей, що стають його жертвами. Дорослі повинні знати, як слід діяти, коли підозрюємо, що дитину використовують із сексуальною метою, і яким чином попередити сексуальну кривду дитини.

18 листопада оголошено Європейським днем захисту дітей від сексуальної експлуатації та  насильства, основними завданнями якого є:

  • Підвищення рівня обізнаності суспільства про проблему сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей;
  • Сприяння відкритої дискусії щодо питань попередження сексуального насильства та захисту дітей;

       З метою реалізації цих завдань Ярмолинецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в приміщенні Центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу «Зупинимо насильство разом». Були запрошені спеціалісти служби у справах дітей, працівники соціально-психологічної сфери навчальних закладів та представники районного відділу поліції.

      Під час зустрічі увагу присутніх було акцентовано на такі питання, як причини виникнення сексуального насильства над дітьми, особливості виявлення випадків насильства (форми сексуального насильства, особи, які скоюють сексуальне насильство над дітьми), діти, які страждають від сексуального насильства та як розпізнати жертву. Учасникам продемонстровано соціальний відеоролик «Протидія КСЕД», відеофільми «Кіко і рука» та «Орігамі».

    Засідання круглого столу стало початком інформаційно-просвітницької роботи з питання захисту дітей від сексуальної експлуатації та вироблення навиків безпечної поведінки.

         Будьте уважні до своїх дітей, вмійте їх вислухати, почути, допомогти у вирішенні їх дитячих проблем – навіть якщо вони видаються несуттєвими, дріб’язковими. Довіряйте дітям і вони довірятимуть вам, що значною мірою вбереже їх від можливих непередбачуваних ситуацій, в тому числі від описаних в даній статті.

dsc07466 dsc07465

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*