Кожна дитина має право на сім’ю

15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї. Щороку Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить до цього дня заходи, спрямовані на популяризацію сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні. Щодо дітей, які за певних життєвих обставин залишились без батьківського піклування, то обов’язок забезпечення їхнього розвитку й виховання бере на себе держава. Пріоритетними у влаштуванні таких дітей залишаються сімейні форми виховання.

В Україні законодавчо визначені наступні форми сімейного влаштування дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З питань створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу звертайтесь до  Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, 26. Телефон для довідок: 91429.

1354525248

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*