Не чекаючи винагород

 день-волонтера (1) Однієї із волонтерських ініціатив, які закріплено в Україні на законодавчому рівні є наставництво над дитиною, яка виховується в інтернатному закладі.

  Під наставництвом розуміється добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя. 

  Метою роботи наставника з дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, є підготовка їх до самостійного життя.

  В січні цього року вперше в області в Деражнянському районі  були підписані договори про наставництво. На бажання стати підліткам авторитетним товаришем, який може вислухати, дати пораду, зацікавити, бути прикладом не вплинули ряд обов’язкових умов, передбачених законодавством. Аби стати кандидатом в наставники потрібно було зібрати пакет документів, пройти спеціальне навчання, а головне,  запасти в душу дитині, адже в цьому процесі наставника підбирають дитині за її бажанням. Протягом року наставники за допомогою особистого прикладу і переконання надавали моральну підтримку і зміцнення віри дитини в свої сили і можливості. Вчили своїх підопічним найпростішим побутовим речам. Пояснювали, звідки беруться гроші і як правильно планувати бюджет, як обирати товари в магазині. Розповідали, куди звертатися для отримання медичної допомоги або інших консультацій. Допомагали визначитися з майбутньою професією. Пояснювали, як будувати близькі стосунки і створювати сім’ю. За цей час підлітки отримали не лише корисний життєвий досвід, а розуміння, підтримку і цікаве  спілкування.

  З нагоди Міжнародного дня волонтера Деражнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді висловлює найтепліші слова вдячності Ларисі Агаєві та Світлані Ланові, наставникам над дитиною, яка виховується в інтернатному закладі. Хай Вас підтримують та надихають рідні люди. Нехай Ваші благі справи повертаються Вам добром подвійно!

  Користуючись нагодою, хочеться привітати усіх, хто долучався до соціально значущих заходів, які проводив центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: діяльну молодь, спонсорів і благодійників, всіх небайдужих, хто надавав підтримку сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ви даруєте свій талант, можливості, щире бажання допомогти іншим, не чекаючи подяк і винагород, То ж нехай не вичерпуються Ваш оптимізм, наснага та енергія.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*