Панельна дискусія про розвиток патронату над дитиною в Україні: результати та перспективи.

20210624_152015Сьогодні 24 червня 2021 року відбулась онлайн конференція яка присвячена висвітленню результатів дослідження існуючих практик та бар’єрів у розвитку мережі сімей патронатних вихователівяке проводилося на замовлення та за підтримки Міністерства соціальної політики України в рамках проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується Alinea International за підтримки Уряду Канади, у співпраці з МБО «Партнерство «Кожній дитині» та LUMOS.

В заході взяла участь директорка Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк та працівник центру з даного напрямку.

20210624_151645Тема зустрічі : Панельна дискусія про розвиток патронату над дитиною в Україні: результати та перспективи.

 Під час заходу було обговорено, що вдалося Україні у запровадженні цієї
послуги, які існують бар’єри у розвитку патронату та що має бути зроблено, щоб ця послуга була доступною для дітей та сімей, які її потребують. Нагадаємо, що основне завдання патронату – запобігти влаштуванню дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах чи без піклування батьків, до закладу інституційного догляду. Поряд із цим надати вчасну та всебічну підтримку її батькам/законному представнику для подолання чи мінімізації ризиків, які вплинули на розлучення з дитиною, з метою їх возз’єднання.  

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*