Похід у музей

Музей –  це місце, де зустрічаються сьогодення й минуле. Коли проходиш по його залах, то почуваєш, як дух збіглих часів наповнює тебе. Тут можна робити замітки, годинами розглядати експонати, а можна просто мріяти, уявляючи  себе однією із визначних постатей минулих років.

Хмельницький музей Проскурівського підпілля знаходиться в маленькому будинку, побудованому на початку ХХ століття, і є філією музею історії міста Хмельницького.Відкриття закладу, яке було присвячено 50-річчю визволення міста, відбулося 25 березня 1994 року. 

З нагоди 72-ї річниці визволення Хмельниччини від німецько-фашистських загарбників  Хмельницьким міським  Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано похід до музею Проскурівського підпілля для дітей, що перебувають в складних життєвих обставинах та вихованців Дитячого будинку Хмельницької обласної ради.

 Експозиція музею розповіла про окупацію, підпільно-партизанський рух та визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Фонди музею складають близько 800 експонатів. Серед них особисті речі підпільників, фотоматеріали, спогади, листи, характеристики членів Проскурівського підпілля. На даний час музей Проскурівського підпілля постійно поповнюється новими матеріалами подій Великої Вітчизняної Війни.  Екскурсія виявилась не лише цікавою, а й досить корисною для дітей, допомогла їм здобути нові знання та враження, більше довідатися про історію рідного краю. Вони з неабиякою цікавістю розглядали експонати, отримували відповіді на всі свої запитання із захоплюючої розповіді екскурсовода. Цей похід приємно різнобарвив їх життя, відволік від повсякденності. Після завершення екскурсії дітвора вийшла із музею в хорошому настрої та враженнями.

Хочемо подякувати працівникам музею і всім тим, хто допомагає зберегти пам’ять тих  подій, щоб підростаюче покоління мало змогу доторкнутися до минулого. Радимо всім відвідати музей Проскурівського підпілля – вам неодмінно сподобається!

Запрошуємо активну та цілеспрямовану молодь для участі в організації заходів запланованих Хмельницьким міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2016 рік. За довідками звертатися за адресою: вул. Кам’янецька 74, або за тел. 65-78-78.

DSC_0516DSC_0520

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*