«Права людини в Україні: сучасний стан та перспективи»

1asmibt  13 березня 2018 року на базі Теофіпольського бюро правової допомоги, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівцями відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено засідання «круглого столу» на тему: «Права людини в Україні: сучасний стан та перспективи».

  Учасниками заходу стали начальник служби у справах дітей Теофіпольської райдержадміністрації О.Федорчук, начальник Теофіпольського районного відділу ДРАЦС ГТУ юстиції в Хмельницькій обл. О.Архіпович, фахівець із соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Н.Скрильнікова, юрисконсульт Теофіпольської селищної ради Т.Віркун, юрисконсульт Теофіпольського РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго» О.Ковальчук, юрисконсульт відділу освіти Теофіпольської райдержадміністрації Р.Бабик.

  В ході засідання обговорено новели законодавства з прав людини у новому році, а саме  Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів”,  Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», тощо.

  Учасниками заходу особливу увагу було зосереджено на тому, що з 1 січня 2018 року зросли штрафи за порушення трудового законодавства та оплати праці, вступили в силу деякі норми пенсійної реформи,  стартувала компанія декларування доходів за 2017 рік.

  По закінченню заходу учасниками вирішено спільними зусиллями активізувати правопросвітницьку роботу в сфері захисту прав людини. Результатом зустрічі стало налагодження комунікації Бюро з юристами – фахівцями Теофіпольського району та партнерами, які надають різні види правових послуг направлених на захист права кожного.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*