Протидія торгівлі людьми

17 листопада 2016 р. у Ізяславі відбувся тренінг для  представників держструктур міста та Ізяславського району в рамках реалізації регіонального компоненту проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні». Тренінг провела президент Благодійного Фонду «Ксена» Устинова Оксана.

Проект реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

Виконавчим партнером  Проекту у Хмельницькій  області є  Благодійний Фонд «Ксена», співробітники якого мають 12-річний досвід надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Участь у тренінгу взяли практичні психологи та заступники директорів НВК м. Ізяслава, працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  служби у справах дітей, спеціалісти територіального центру обслуговування, управління соціального захисту населення Ізяславської РДА. В ході практичних вправ та обговорень було розглянуто основні тенденції проблеми «торгівлі людьми» в Україні та світі,  найкращі практики роботи з постраждалими від торгівлі людьми, методи їхньої реабілітації, оцінки потреб та проблем, морально-етичні принципи в роботі з постраждалими.

Під час тренінгу представники державних структур підвищили свою обізнаність щодо законодавства у сфері протидії торгівлі людьми та покращили спроможність виявляти постраждалих від цього злочину, надавати їм допомогу та підтримку відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» в умовах розвитку державного Національного механізму взаємодії суб’єктів.

До теми. В Україні вже більше 280 громадян отримали від держави статус осіб,  що постраждали від торгівлі людьми. Серед них – чоловіки, жінки та діти, які є українцями або іноземцями.

Постраждалі особи мають право отримати від держави соціальний супровід, психологічну, медичну допомогу,  разову матеріальну виплату  тощо. Значну реабілітаційну підтримку надає  БФ «Ксена» у партнерстві з міжнародними організаціями.

dsc_0422dsc_0405 dsc_0406 dsc_0407

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*