Професійне вигорання. Шляхи профілактики та подолання

33147  22 травня 2018 року в районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено семінар – навчання фахівців із соціальної роботи, спеціалістів сільських рад, об’єднаних територіальних громад, які надають соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді. Тема семінару – навчання: “Професійне вигорання. Шляхи профілактики та подолання”.

  Соціальна робота – складна, емоційно навантажена діяльність, що ставить до особистості фахівця особливі вимоги: вміння оптимально регулювати свою діяльність при зіткненні з труднощами. Соціальні працівники постійно стикаються з людьми, які страждають від втрат близьких людей, хвороб та інвалідності, несуть злидні, насильство тощо. Соціальна підтримка сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і не в змозі подолати їх самостійно, потребуючи сторонньої допомоги, психологічно та емоційно впливає на здоров’я соціальних працівників.

  Тренери: психолог Мулько Віталій Миколайович та волонтер Дуда Віра Казимирівна підготували і провели тести та психолого-педагогічні вправи щодо особистого захисту фахівців із соціальної роботи під час виконання службових обов’язків.

  Також на семінарі розглянуто питання підготовки та проведення літнього оздоровлення і відпочинку дітей району. Інформувала – завідувач сектору молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Ільчук Леся Степанівна.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*