Профілактика негативних явищ серед дітей в оздоровчому таборі «Патріот»

У літній період особливої актуальності набуває тема профілактики негативних явищ серед дітей та молоді. Відпочиваючи на свіжому повітрі, в приємній дружній обстановці маленькі патріоти набувають нові знання, стають більш самостійними та творчими. Групові заняття з дітьми сприяють згуртованості колективу та кращому закріпленню знань.

2 червня 2016 року відбувся виїзд Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до оздоровчого наметового табору  «Патріот», що знаходиться в с. Стуфчинці Хмельницького району. Висвітлено інформацію про діяльність центру, послуги, які надаються спеціалістами та координати закладу.

В. о. директора центру Катерина Рудь та спеціаліст І категорії Тетяна Стрихар провели з дітьми заняття з метою профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі.

Спільно з дітьми переглянули та обговорили соціальний ролик на тему «Попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми». Під час заняття визначено  необхідність знань про явище насильства в сім’ї, його видів, причин та методів попередження, про неприпустимість вчинення насильства по відношенню до себе та оточуючих. Велика увага була приділена ролі особистісних рис людини, які сприяють налагодженню гармонійних стосунків у сім’ї, необхідності постійного їх розвитку.

Також проведено гру «Володар кілець», яка спрямована на профілактику ВІЛ/СНІДу та ризикованої поведінки. Відповідаючи на запитання з карток діти отримали знання щодо масштабів поширення ВІЛ/СНІДу в Україні та світі, засвоїли поняття «ризикована поведінка», закріпили навички особистої відповідальності за власне здоров’я та життя.

Наприкінці заходів діти отримали буклети з інформацією щодо попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, профілактики шкідливих звичок, запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, пропаганди здорового способу життя.

Груповою роботою охоплено 25 дітей – учнів 7-8 класів, які відпочивають у таборі «Патріот». 

»

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*