Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 13 – 17 листопада 2017 р. Деражнянським РЦСССДМ здійснено виїзди у Вовковинецьку,  Лозівську селищні та Городищенську сільську ради.

  Виїзди у Вовковинецьку селищну та Городищенську сільську ради здійснено спільно із службою у справах дітей та ювенельною преверцією. Відвідано 7 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 23 дитини.

  Проблеми сімей, які проживають у селха Садове та Кайтанівка (Вовковинецька селищна рада), переважно, пов’язані із невисокими матеріальними статками, викликаними відсутністю місця роботи. Бо, на відміну від селища, до залізниці, а це основний транспортний зв’язок, чимала відстань. Така ж проблема і у Городищі. А незайнята людина шукає відраду. Як правило, це — алкоголь. Звідси, і низький виховним потенціал, і насильство у сім’ї, і проблеми із законом.

  На розгляд звернення до Президента України відвідано багатодітну сім’ю, що проживає у селищі Лозове. Сім’я переїхала до сюди кілька років тому із півдня країни. Поселилася тимчасово у родичів. Проте, відсутність житла не стала на заваді у збільшенні сім’ї. А майбутнє дітей батьки вирішили перекласти на чужі плечі.

  З усіма батьками проведено профілактичні бесіди щодо впливу їх способу життя та поведінки на формування особистості дитини, мікроклімат у сім’ї та добробут родини вцілому. Надано рекомендації щодо догляду за дітьми та роз’яснено їх потреби у різному віці. Проведено профілактичні бесіди сім’ях, в яких має місце насильство, щодо попередження повторних випадків.

  Особливу увагу приділено сім’ям, в яких діти схильні до протиправної поведінки, або вже мають проблеми із законом. Профілактичні бесіди проведено спільно із інспектором ювенальної превенції.

  Обговорено спільні подальші дії щодо покращення ситуацій у сім’ях.

IMG_20171115_111224 IMG_20171115_103850

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*