Подорож в світ професій

  15 листопада 2017 року Деражнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяв участь у проведенні районного профорієнтаційного інтерактивного заходу “Подорож у світ професій”, який організовано центром зайнятості населення. Метою заходу було надання допомоги у професійному самовизначенні школярів, зміцнення позицій учнівської молоді на ринку праці, формування усвідомленого підходу до вибору майбутньої професії.

1  Свої освітні послуги презентували представники 12 вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

  У фойє міського будинку культури навчальні заклади області організували роботу консультаційних пунктів. Тут учні могли отримати інформацію про самі заклади, умови вступу до них та напрямки навчання.

  Школярі отримали велику кількість рекламної продукції. Переглянули відео-презентації.

  Кожен бажаючий мав можливість пройти тестування, яке проводилося центром соціальних служб, з метою визначення своїх професійних нахилів та здібностей. За його результатами кожен учасник дізнався про те, які типи професій йому підходять, а яка діяльність взагалі не приваблює.

  Як підсумок заходу — гра на перевірку знань з профорієнтації.

  350 майбутніх випускників району відвідали цей захід. Вони були задоволені такою зустріччю, дізнались багато корисного, переконалися, що, обираючи професію, необхідно обов’язково врахувати свої нахили, здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміли, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до неї ставиться сама людина а саме, що їй підказує її душа, наскільки професія відповідає її запитам і можливостям.

20171115_101507 20171115_101517

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*