Робота служби соціальної підтримки сімей

20180926_104455_resized  Протягом 24 — 28 вересня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Божиковецьку, Коржовецьку та Новосілецьку сільські ради. Спільно керівниками органів місцевого самоврядування та медичними працівниками відвідано 9 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 26 дітей.

  Спільно з завідувачкою ФАПу у с. Коржівці відвідано сім’ю, де 2 дітей повернуто з інтернатного закладу. У будинках задовільні умови для проживання, є достатня кількість продуктів харчування, в т. ч. було зварено обід, діти мають необхівний одяг та взуття. Старша дівчинка навчається у 1-у класі. Медичний працівник оглянула молодшого хлопчика, який має статус дитини-інваліда, надала рекомендації щодо огляду та харчування дитини та регулярності подальних медичних обстежень у фахівців. Також спільно з фельдшером відвідано сім’ю раніше позбавленої батьківських прав жінки, яка знову готується стати матір’ю.

  У Божиковецькій сільський раді спільно із завідувачкою ФАПом відвідано 4 багатодітних сім’ї (в них 18 дітей), які проживають у с. Божиківці та с. Іванківці. В одній із сімей дитина вилучена у зв’язку із неналежним виконанням матір’ю батьківських обов’язків. Проте, мати планує поновлювати свої права у суді, до чого добре готується: створила належні умови для проживання дитини, погодилася на контроль і підтримку органів місцевого самоврядування, виконує рекомендації, які їй надаються.

20180927_114322_resized  З метою оперативного реагування на повідомлення про випадки домашнього насильства проведено відповідну роботу із сім’єю, що проживає у с. Новосілка. З’ясовано причини вчинення насильства, роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство, та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства.

  Також відвідано сім’ю, в якій виховується неповнолітня, засуджена без позбавлення волі. Тут надано низку консультацій та рекомендацій, оскільки дівчина незабаром стане мамою.

  Перевірено використання допомоги при народженні дитини 1 сім’ї.

  В ході роботи із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, попередження алкоголізму, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту.

  Особливу увагу приділено роз’ясненню змін у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

20180926_111112_resized 20180927_111928_resized

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*