Робота служби соціальної підтримки сімей

1111itcuvkaepnrgoshlshch  5 березня 2019 року Теофіпольським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзд в Новоставецьку ОТГ. Спільно із в.о. старости с.Човгузів Ткачуком Григорієм Івановичем та діловодом Новоставецької сільської ради Бульон Наталією Іванівною відвідано 10 сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 29 дітей.

  Фахівцями центру та представниками органів місцевого самоврядування перевірено стан задоволення базових потреб дітей щодо здоров’я, харчування, навчання, емоційного розвитку та побутових потреб. Роз’яснено відмінність потреб дітей відповідно до їх статі та віку, фізичного та емоційного здоров’я. Наголошено на нормах законодавства щодо неналежного виконання батьківських обов’язків. Особливу увагу приділено роз’ясненню наслідків надмірного вживання алкоголю, впливу алкоголізму батьків на формування особистості дітей та благополуччя родини: її моральний мікроклімат та матеріальне становище.

111tciuvakpenrg  Також здійснено перевірку цільового використання державних грошових допомог при народженні дітей в 6-х сім’ях. Членам вказаних сімей надано соціально-педагогічні та інформаційні послуги.

  В рамках оперативного реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства, проведено відповідно профілактичну роботу з 1 сімєю, в якій виховується 2 дітей, що проживають на території с.Човгузів. Роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство, та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Наголошено про вплив насильства на формування особистості дітей, їх емоційний і фізичний розвиток.

111tcukeanpgrshoshch 111uvkaepnrgoshlshchdz

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*