Соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

  Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, найкраща альтернатива – прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу.

clip_image001  На території Чорноострівської селищної ради функціонує дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 3 прийомні сім’ї, в яких проживає 5 дітей, 13 опікунів, піклувальників, в яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  Працівники центру регулярно проводять соціальну роботу, спрямовану на  адаптацію дітей в сім’ях, налагодження відносин з дітьми за місцем проживання, створення належних умов проживання тощо.

  З прийомними дітьми, дітьми-вихованцями проводяться бесіди, консультації, лекції, психологічні тренінги з метою подолання педагогічної занедбаності, стабілізації емоційного стану, допомоги у набутті навичок самообслуговування, формування відповідальності.

clip_image002  На виконання листа Мінсоцполітики №15027/0/2-17/37 від 25.07.2017 «Про забезпечення найкращих інтересів дітей, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу» з батьками-вихователями, прийомними батьками та опікунами вкотре були проведені профілактичні бесіди щодо попередження насильства та жорстокого поводження в сім’ї, недбалого ставлення батьків до виконання своїх обов’язків.

  Також проведена інформаційна просвітницька компанія для різних категорій населення щодо попередження насильства та запобіганню жорстокого поводження в сім’ї – роздано буклети на тему «Сім’я без насильства», «Відповідальне батьківство».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*