Тренінг з деінституціалізації в Хмельницькій облдержадміністрації

  29 жовтня у приміщенні Хмельницької обласної державної адміністрації відбувся одноденний тренінг з деінституціалізації для міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей (далі МРГ), що працює під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Павлишиної.

02  Тренінг провела заступник директора – начальник відділу соціальної роботи Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Еліна Ковтун. Подібні навчання проводять тренери-консультанти в усіх областях України на виконання Плану заходів з організації І-го етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

  Метою одноденних тренінгів з деінституціалізації є посилення потенціалу фахівців, залучених до реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, шляхом формування у них відповідних компетентностей для здійснення деінституціалізації.

  Особливу увагу учасники тренінгу – представники Департаментів освіти і науки, фінансів, соціального захисту населення, та Служби у справах дітей ОДА, Обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, інші члени МРГ – звертали на процеси управління, логістики, моніторингу та оцінки. Важливою також стала інформація про нові соціальні послуги та форми альтернативного догляду дітей у контексті їх впровадження з урахуванням потреб кожної окремої громади.

Усі матеріали тренінгу були надані його розробником – благодійною організацією «Надія і житло для дітей» в Україні.

01 03 04 05

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*