Участь Ізяславського РЦСССДМ в літній оздоровчій кампанії 2016 року

Розпорядженням голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 27.04.2016 № 203/2016-р «Про підготовку до оздоровчої кампанії «Літо 2016»  передбачено здійснення профілактично-просвітницької роботи серед дітей та молоді під час їх літнього оздоровлення та відпочинку. Ізяславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано роботу серед учнівської молоді на період літніх канікул  з метою пропаганди здорового способу життя, попередження негативних проявів у підлітковому та молодіжному середовищі.

В червні проводились тренінгові заняття на базі пришкільних таборів  з денним перебуванням за тематикою: «Добре там жити, де вміють дружити», «Бути здоровим – престижно», «Ми – за здоровий спосіб життя» тощо.

Також спеціалістами Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзд спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» в дитячий оздоровчий табір «Світанок» (с. Білогородка) спільно із районним центром зайнятості. Із дітьми, які відпочивають та оздоровлюються в таборі, були проведені тренінгові заняття «Здоров’я – запорука успіху» та «Ми – за здоровий спосіб життя». Мета занять – формування серед дітей фізично і морально здорових, сильних, всебічно розвинених особистостей, пропаганда здорового способу життя та профілактика шкідливих звичок.

 Заняття в таборі проходили у формі активної взаємодії з дітьми, у якій інформаційні повідомлення поєднувались із практичними вправами. Діти отримували знання щодо поняття «здоров’я», корисних та шкідливих звичок людини, факторів впливу на наше здоров’я. В ході рольових ігор та практичних вправ діти могли побачити шкідливий вплив тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотиків на формування молодого організму, особистості людини, її поведінку та взаємовідносини із оточуючими людьми.

Спеціалісти центру зайнятості ознайомлювали діток у таборі із світом професій, важливістю правильного вибору професії для успішного майбутнього життя тощо.

Надзвичайно важливим є формування з дитячого віку дбайливого ставлення до власного здоров’я, утвердження його найвищої цінності для людини.  Дуже приємно, що під час зустрічі з дітьми ми отримували багато запитань та коментарів  від них. Заняття  вийшли насиченими та яскравими, всі отримали море задоволення.

Изображение_013

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*