У читальному залі Хмельницької обласної бібліотеки в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулася бесіда «Світ без насильства» (до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок)

  29 листопада 2017 року у читальному залі Хмельницької обласної бібліотеки в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулася бесіда «Світ без насильства» (до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок).

nasilstvolist3  Насильство – найпоширеніше порушення прав людини в світі. Жорстоке поводження забирає більше життів і частіше перетворює жінок у інвалідів, ніж онкологія, малярія, дорожньо-транспортні пригоди та військові дії взяті разом. Щорічно в нашій державі фіксується понад 100 тис. випадків насильства в родинах. Насилля над жінками завдає їм невимовних страждань. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічне зростання і підриває розвиток всього суспільства.

  Практичний психолог Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Віговська привернула увагу молоді до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Кожен з нас має сказати «Ні! Насильству» у власній родині. Сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому житті, місце, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій дитині, і дорослому.nasilstvolist2

  Під час заходу відбулася презентація книжкової виставки «Насильство: реалії сьогодення» та обговорення документального фільму «16 днів проти насильства».

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*